Vanliga frågor (FAQ)

Hur gör jag för att beställa? 

De flesta produkter går att beställa direkt genom att trycka på köp-knappen på produktsidorna. Det går även bra att ringa eller maila in er order. Den information vi behöver är vilken produkt det gäller, antal, storlek, färger mm. Önskas märkning behöver vi även vektoriserat tryckunderlag & önskad tryckplacering. Utöver detta behöver vi ert organisationsnummer, telefonnummer & e-postadress, leveransadress & faktureringsadress samt eventuellt önskat leveransdatum. När beställningen är komplett mailar vi er en orderbekräftelse.

Hur lång leveranstid är det? 

De flesta som beställer vill ha sina julklappar levererade i samband med själva utdelningen, kanske någon vecka i förväg, men detta är väldigt individuellt. Vid beställning stämmer vi av med er om det finns något önskat leveransdatum. Om det inte föreligger något önskat leveransdatum leveras julklapparna till angiven levereansadress inom en arbetsvecka. 

Hur levereras varorna? 

Normalt skickas godset med företagspaket via vår leverantörs kundnummer hos transportören.

Tillkommer moms? 

Ja, moms på 25 % tillkommer på samtliga priser med undantag för godis/mat där momsen är 12%.

Vad säger skatteverket om gåvor?

Julgåvor till anställda är skattefria för de anställda om värdet inte överstiger 500 inklusive moms (400 ex. moms). I gåvans värde räknas inte arbetsgivarens kostnader för administration och frakt av gåvorna in. Om värdet är högre blir gåvan skattepliktig från första kronan.

Tillfällig skattefrihet gäller till 31/12 2021 för gåvor från arbetsgivaren upp till ett värde på 1 600 kr per anställd + 25% moms. Detta gäller utöver de möjligheter att ge skattefri julgåva upp till 400 kr + 25% moms.

Skattefriheten gäller inte gåvor som lämnas i pengar, men gåvor i form av presentkort eller gåvokort som inte kan bytas mot pengar kan vara skattefri.

En jubileumsgåva till en anställd är skattefri. Med jubileumsgåva avses gåva till en anställd när företaget firar 25-, 50-, 75- eller 100-årsjubileum etc. En jubileumsgåva är skattefri om värdet av gåvan inte överstiger 1 350 ink. moms (1 080 kr ex exklusive moms.)

En minnesgåva till en anställd är en gåva som lämnas vid en särskild högtidsdag (t.ex. den anställdes 50-årsdag), efter längre tids anställning (20 år, 25 år eller mer) eller vid anställningens upphörande. En minnesgåva är skattefri under förutsättning att gåvans värde inte överstiger 15 000 kr inklusive mervärdesskatt och inte ges vid mer än ett tillfälle utöver vid anställningens upphörande. Hela gåvan blir beskattad om värdet överstiger 15 000 kr inklusive mervärdesskatt (12 000:- ex. moms). Som varaktigt anställda i samband med minnesgåvor anses anställda som varit anställda minst sex år.

Tillkommer frakt? 

Ja, frakt tillkommer alltid. Standard leveransvillkor är fritt vårt lager där godset befinner sig.

Hur betalar jag? 

Vi skickar faktura i samband med leverans. Fakturan kommer i separat försändelse.

Säljer ni till privatpersoner? 

Nej, vi säljer endast till företag och föreningar.

Vad är minsta beställningsantal? 

Det finns ingen lägre gräns för hur många julklappar man vill beställa undantaget om de skall märkas med tryck/brodyr/mm. Kontakta oss för mer information om så är fallet. Priset kan dock variera beroende på hur många julklappar man vill beställa. Kontakta oss för fullständiga priser i den kvantitet just ni är intresserade av, så återkommer vi med prisförslag. 

Kan jag få ett fysiskt prov innan produktion? 

Ibland kan det vara svårt att avgöra hur en produkt ser ut genom att bara besöka vår webplats. Vi skickar därför gärna ut prover så ni kan se hur produkten ser ut i verkligheten. Proverna returneras sedan till oss, alternativt faktureras.

Erbjuder ni returrätt? 

Nej, normalt erbjuder vi inte returrätt. Vid reklamation skall vi kontaktas inom 10 arbetsdagar för att anmärkningen skall vara giltig.

Har ni en utställningslokal där man kan titta på era produkter? 

Vi har en utställningslokal i anslutning till vårt kontor på Vegagatan 19 i Borås där vi har ett urval av de produkter vi marknadsför. Ring oss gärna innan ni kommer så det säkert finns en säljare tillgänglig för visning. Välkommen på besök!

Övriga försäljningsvilkor 

  • Vi reserverar oss för eventuella fel på webbsidan och i kataloger.
  • Vi förbehåller oss rätten att under webbsidans & katalogens giltighetstid ändra priser eller villkor.
  • Vi förbehåller oss rätten att leverera +/- 10% av tryckta varor.

Mickson Företagsreklam AB har sedan starten 1994 inriktat sig på att vara din totalleverantör av profilkläder och profilreklam.

Vi har ett brett urval av produkter. I vårt sortiment ingår giveaways, kläder, pennor, väskor m.m. Vi ombesörjer applikation i form av bl.a. brodyr, screentryck, tampotryck och gravyr.

Mickson Företagsreklam AB
Vegagatan 19
506 35 Borås
Telefon: 033-44 44 55
Org.nr: 556552-8295