Julgåvor från Klippans yllefabrik

Klippans yllefabrik har varit experter på ull sedan 1879. Klippans filosofi är att kombinera svensk design med vår långa tradition av textilt kunnande. Deras klassiska ullfiltar är underbart värmande och dekorativa på en och samma gång.

Som julklapp till personalen är en ullfilt från Klippan ett mycket bra val. Det är ett design- och bruksföremål som höjer stämningen i såväl finrummet som tevesoffan. En naturpläd i neutral färgställning har sin plats i varje hem.

 

Det finns många anledningar till att välja ull framför andra material. Ullen är en nedbrytbar naturprodukt, vilket gör den till ett miljövänligt alternativ. Ullfibern är dessutom anpassad för alla väder och lätt att sköta, eftersom den är fukt- och smutsavstötande.

Familjeföretaget Klippan Yllefabrik fick sitt startskott i och med att Jöns Petter Magnusson tog över ett litet ullspinneri i centrala Klippan år 1879.

Verksamheten ökade stadigt år från år och bestod ända in på 1980-talet i att tillverka handvävnadsgarner och garner till möbeltyger. Under 1970-talet räknades Klippan Yllefabrik som skandinaviens modernaste ullspinneri med ca.100 anställda 

I början på 1990-talet lades klippans verksamheten succesivt om till att innefatta även färdiga hemtextilprodukter. För att klara produktionen köpte Klippan Yllefabrik ett spinneri och väveri i Lettland. Det helägda dotter-bolaget Klippan Saule står idag för produktionen av garner, plädar, filtar och ulltyger.

Klippans yllefabrik arbetar vi enbart med natur-materialsåsom ull, lin och bomull. En bra grundfiber är en viktig förutsättning för ett lyckat slutresultat, men efter mer än 100 år i branschen vet klippan att det krävs mer än så. Klippan har därför valt att göra alla sina inköp själva.

På Klippan Yllefabrik jobbas det ständigt med att utveckla produktsortimentet under den gemensamma nämnaren unik design och i god kvalitet.

Mickson Företagsreklam AB har sedan starten 1994 inriktat sig på att vara din totalleverantör av profilkläder och profilreklam.

Vi har ett brett urval av produkter. I vårt sortiment ingår giveaways, kläder, pennor, väskor m.m. Vi ombesörjer applikation i form av bl.a. brodyr, screentryck, tampotryck och gravyr.

Mickson Företagsreklam AB
Vegagatan 19
506 35 Borås
Telefon: 033-44 44 55
Org.nr: 556552-8295